Tant el poble com els voltants estan plens de llocs històrics. La regió sencera oferix una àmplia varietat de possibilitats des de les serres properes dels Ports i *Montsia fins a l'herència arquitectònica i cultural atractiva de les ciutats i pobles fins i tot descobriments arqueològics prehistòrics i romans, les fortaleses dels Templaris i àrabs, el folklòric i tradicions locals profundament arrelat, artesania local i la riquesa i originalitat de la cuina. Miravet es remunta al Segle IX sota el nom de *Murábit i el castell va ser construït en el XI segle pels musulmans i era una de les darreres fortaleses islàmiques a Catalunya. L'Ordre del Tremp va reconstruir i va ampliar el complex durant els Segles XII i XIII, donant al castell el seu estil actual. Hi ha molts llocs històrics al voltant de la regió en diverses ciutats i pobles. Alguns exemples serien:

 

Tortosa (35 minuts amb cotxe) està localitzada en una posició estratègica en la boca del riu, el canal més important de la Península que explica per què ha estat el centre polític, econòmic i cultural d'un territori gran des de temps romans. La ciutat combina, arquitectura i indrets, ibèrics, romans, àrabs, Renaixentistes, jueus i cristians. La seva fortalesa romana, la Catedral Gòtica de l'any 1347, el Palau del Bisbe del Segle 14 i els seus edificis Modernistes, fan de Tortosa una visita històrica interessant.

 

Reus (45 minuts amb cotxe) oferix una ruta Modernista on podràs trobar més de 20 exemples de l'arquitectura modernista que van estar segurament dissenyats sota la influència de l'estilo *Domènech. El Centre de Gaudí mereix una visita, localitzat en un centre d'uns 1,200m2 que oferix una mirada al treball i la ment del mundialment famós arquitecte, Antoni Gaudí, nascut i educat a Reus abans de traslladar-se a Barcelona.

 

Tarragona (55 minuts amb cotxe) en 2000, el comitè d'UNESCO va decidir declarar oficialment el complex arqueològic romà de Tarraco, Lloc de Patrimoni universal. L'àrea encara conserva l'amfiteatre construït en el Segle II per a allotjar a 14.000 espectadors, el Circ romà que es remunta al Segle 1 construït per a oferir carreres de cavalls amb carros, la muralla que al principi tenia 3.500 m té aproximadament 1.100 m que encara romanen avui envoltant el nucli antic actual de Tarragona, sent la construcció romana més vella encara conservada fora d'Itàlia, juntament amb molts altres llocs romans i un nucli antic bell amb els seus carrers estrets i catedral.

 

Els Pobles Propers - hi ha una llista interminable de petites ciutats i pobles que tenen tots alguna cosa per a oferir fins i tot nombrosos llocs històrics i culturals, nuclis antics encantadors que oferixen arquitectura Islàmica, medieval i romana i vistes belles dels paisatges. Alguns exemples serien: Tivissa amb coves pintades mostrant proves de la seva vida humana més primerenca, el centre emmurallat del poble amb la seva església d'estil Renaixement i l'ermita de San Blai. Benifallet on trobaràs dos llocs històrics; u del Segle VII A. de C. conté la ceràmica fenícia i el segon a partir del període ibèric que té un sistema de defensa impressionant. El poble també té un nucli antic i una església parroquial d'un estil neoclàssic i una ermita romànica del Segle XVIII. Vinebre ofereix diversos tresors històrics fins i tot el lloc ibèric de San Miquel que ha estat remuntat a l'última cambra del Segle II A. de C. on la ceràmica feta a mà, els figurins de terracota i les monedes han estat trobades.